3 Mart 2015 Salı

HUMUS




Anavatanı Ortadoğu olan bu meze tahinin limonla, sarımsakla, kimyonla, ahenkle dansı şeklinde yorumlanabilir..

Kıbrıs'ta, davet sofralarının vazgeçilmezidir. Çocukluğumun yılbaşı akşamlarıdır humus benim için.
Bizim evde de aklıma düştükçe yaptığım, ve kaşık kaşık yemeye doyamayadığım bir lezzet harikası...





Malzemeler --- Materials

  • 1 Su Bardağı Nohut  ---1 cup chickpeas
  • 5 Tatlı Kaşığı Tahin ---5 tsp tahina ( sesame oil)
  • 2 Diş Sarımsak --- 2 cloves garlic
  • 1 Limon --- 1 lemon
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz --- 1 teaspoon salt
  • 1 Çay Kaşığı Kimyon---1 teaspoon cumin

Yapılışı

  • Nohutlar yumuşayana kadar haşlanır
  • Limon hariç bütün malzemeler rondoya koyulur, püre haline getirilir.
  • En son limon eklenir* 1 kez daha rondo çalıştırılır.
  • Üzeri kimyon, toz kırmızı biber ve maydonozla süslenir.



* Limon beklendiği gibi tahini sulandırmaz aksine sertleştirir. Püre kıvamını yakalamada sıkıntı yaşamamak için limonun en son eklenmesi daha uygun olur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder