14 Mart 2015 Cumartesi

ISPANAKLI PANCAKE



Merhabalar:)

Yine bir hafta sonu tatili geldi çattı. Hafta sonunun en sevilen yanlarından biriyse şüphesiz, bütün ailenin bir arada olduğu, özenle hazırlanan pazar kahvaltılarıdır.

Eğer siz de benim gibi kahvaltıda bol çeşit sevenlerdenseniz, bu tarifi de listenize eklemenizi tavsiye ederim :)

Malzemeler

  • 200 gr ıspanak
  • 1/2 Su bardağı süt
  • 1 Yumurta
  • 120 gr un ( 4 Tepeleme yemek kaşığı un)
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • Tuz, Karabiber, Toz kırmızı biber
  • Kaynar su (ıspanaklar için)

Hazırlanışı

  • Bir tencereye yaklaşık 2 lt su koyulup kaynatılır.
  • Ispanaklar ayıklanıp yıkandıktan sonra ocakta kaynayan suyun içine atılıp, 1 dakika sonra çıkarılarak başka bir kaptaki soğuk suya bırakılır. ve süzülür.
  • Süzülen ıspanaklar sütle birlikte rondoya alınıp çekilir. 
  • Un, kabartma tozu bir kaseye alınır ve üzerine sütlü karışım dökülerek tel yardımıyla çırpılır.
  • Diğer malzemeler de eklenir, iyice çırpılır. (koyu bir kek hamuru kıvamında olacak)
  • Bir tavaya çok az zeytinyağı veya tereyağ koyulup, altı kısılır. (tava çok fazla kızdırılmaz)

  • Bir kepçe yardımıyla tavaya dökülen karışımımız üzeri göz göz olunca ters çevrilir ve diğer yüzü de kızarınca tavadan alınır.
Zeytin, peynir ve salamla süsleyebilir, üzerine zeytin ezmesi sürebilirsiniz:)

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder