2 Mart 2015 Pazartesi

KREMALI MANTAR


Mantar benim en sevdiğim yiyeceklerin başında gelir. Pratik, kolay hazırlanan et yemeklerinin yanında garnitür olarak sunulabilecek olan bu tarifse, mantarın bütün suyunu salmasına müsade etmediği için daha da bir lezzeetli, daha da bir sulu oluyor. Denemenizi şiddetle tavsiye ederim :)


Malzemeler

  • 200 gr şapkalı mantar
  • 1 kahve fincanı süt kreması
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • tuz



Yapılışı


  • Mantarlar yıkanır
  • Tava kızdırılır, tereyağ eritilir
  • Mantarlar bütün halde tavaya atılır
  • Suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • Suyunu çekince Kreması eklenip, 4-5 dakikada kremayla pişirilir, sıcak servis edilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder