7 Mart 2015 Cumartesi

MÜCENDRA PİLAVI (MÜCEDDERE, MUJADDARA)


Merhabalar :)

Bugün mutfağımda Arap mutfağından esinlenilmiş bir Kıbrıs yemeği pişti.. Arap mutfağında bulgur ve mercimekle yapılan mujaddara pilavı Kıbrıs mutfağında beyaz pirinçle birleşerek ayrı bir lezzet şölenine dönüşmüş..



Malzemeler

  • 1 Su bardağı pirinç
  • 1 Küçük soğan
  • 1 Su bardağı haşlanmış mercimek
  • 2 su bardağı su
  • 1 Yemek kaşığı tereyağ
  • karabiber, tuz

Yapılışı

  • Pirinç ayıklanıp, cam bir kaseye kalınır, kaynar suyla ıslatılıp 30 dakika kadar bir köşede beklemeye bırakılır.
  • Soğan küp küp doğranır
  • Tereyağ tencereye alınır, eriyince önce soğanlar biraz sotelenir, daha sonra önceden haşladığımız mercimekler eklenip sotelemeye devam edilir.
  • 30 dakika kadar sıcak suda bekleyen pirincimiz, süzgeç yardımıyla iyice yıkanır. (yıkama suyu duru bir renk alana kadar yıkamaya devam edilir.)
  • Yıkanan pirinçler de tencereye eklenir ve soteleme işlemine 2 dakika kadar devam edilir. 
  • Su, tuz ve karabiber eklenip, kaynamaya başlayınca tencerenin kapağı kapatılır, ocağın en küçük gözüne alınır ve altı kısık bir şekilde suyunu çekene kadar pişirilir. 
  • Demlendirildikten sonra afiyetle yenir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder