2 Mart 2015 Pazartesi

TEPSİ KEBABI


Merhabalar :)

Eti kim sevmez kii :) Türk mutfağının incilerinden, Güneydoğumuzun, Akdeniz kıyılarından gelen bi lezzet tepsi kebabı..

anneannelerimizden, annemizden bildiğimiz yanında pilavsız gitmeyen etin en güzel halleriden biri,

Normalde kocaman sinilerle yapılan, kalabalık aile sofralarını süsleyen bu lezzeti ben kendi minik aileme uyarladım ve biraz daraltarak 4 kişilik olacak şekilde ölçülendirdim :))



Malzemeler

Harç için;
  • 250 gr Yağsız Kıyma
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Küçük Soğan
  • 1 Çarliston Biber
  • 1 Küçük Domates
  • 7-8 Dal Maydonoz
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • Tuz, Karabiber
  • Zeyinyağı veya Sıvıyağ
Üzeri için;
  • 2 Küçük domates
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Su Bardağı Su


Yapılışı

  • Harç malzemeleri bir kaba alınır ve köfte kıvamını alana kadar yoğurulur.
  • Tepsinin dibi yağlanır, harcımız içerisine yayılır
  • Üst malzeme için ayırdığımız 2 domates yarım ay şeklinde doğranıp harcımızın üzerine dizilir


  • Üzeri için ayırılan salçalar suyla açılıp tepsinin üzerine gezdirilir.
  • 180 derece fırında yaklaşık 35 - 40 dakika pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder