11 Mart 2015 Çarşamba

TEREYAĞLI PRATİK POĞAÇA


Herkese merhabalar:)

Bugün, hafta arası hızlı kahvaltılar için, akşam üstü çayları için, gece oturmaları için pratik mi pratik, kolay mı kolay bir poğaça tarifi var..

Kolay çünkü malzemesini tek tek içine koymak yerine hamuruna karıştırıyoruz, 20 dakika gibi bir sürede fırına vermiş oluyoruz. Yani "Çayı koy geliyoruz" diyen dostlarınız varsa sizinde onlara çayın yanında ikram etmek için tereyağlı kolay poğaçanız olsun:)

Malzemeler

  • 1 Su bardağı böreklik peynir
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 150 gr tereyağ (tavada eritilecek)
  • 1 yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 bardak un (miktar hamurun kıvamına göre arttırılabilir)
  • 1 tutam maydonoz,dere otu ya da fesleğen (isteğe bağlı)
* peynirin tuzu azsa bir tutam tuz

Yapılışı


  • Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır, sarısı poğaçaların üzerine sürmek için bir kasede bekletilir.
  • peynir ve maydanoz hariç bütün malzemeler karıştırılır ve hamur yoğurulur.
  • Yoğurulan hamura peynir ve maydanoz eklenip karışana kadar katlanarak yoğurulur.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük taneler koparılarak yuvarlanır ve tepsiye dizilir. 
  • Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu, haşhaş ve susamla süslenerek 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirilir:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder