4 Mart 2015 Çarşamba

TRES LECHES (TRİLEÇE)



Merhaba :)))

Tres Leches!... Ya da bizim tabirimizle "Trileçe"...

Son dönemde çokça rağbet gören bir tatlı haline gelen bu 3 sütü  lezzetli Balkan tatlısına bir yorumda benden gelsin dedim ve bu harika lezzeti herkesin evinde her zaman bulunabilecek malzemelerle sevgimi de ekleyerek yaptım:)

Aşamaları fotoğraflayacak vaktim olmadığı için bir sonraki yapışımda fotoğrafları çoğaltma sözü vererek tarife geçmek istiyorum..



Malzemeler

Kek

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  1. Yumurtanın beyazları ve sarıları ayrılır,  Beyaz kısımlar köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Şeker eklenir ve çırpmaya devam edilir
  3. Bir süre çırptıktan sonra yumurta sarıları karışıma teker teker eklenir, ve her eklemede bi süre çırpılır.
  4. Karışımımıza kabartma tozu, vanilya ve un yavaş yavaş eklenerek spatula yardımıyla katlama yöntemiyle karıştırılır. Köpük köpük bir karışım elde etmiş olacağız. 
  5. 160 derece önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirildikten sonra üzerine bıçak batırdığınızda, bıçak temiz çıkıyorsa pandispanya hazır demektir.
  6. pandispanya soğumaya bırakılır.

Şerbet

  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket (200ml) krema (yoksa 1 su bardağı süt)
  • 1/2 su bardağı şeker
  1. Malzemeler bir tencereye alınıp şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtılır. Ben keki fırına koyduktan sonra önce şerbeti yaptım.

Üzeri için

  • 2 torba kremşanti
  • 1 su bardağı süt
  1. 2 torba kremşanti 1 su bardağı sütle çırpılır.

Karamel için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  1. Tereyağ çelik bir tavaya alınır ve eritilir.(şeker çok fazla ısındığı için seramik ya da teflon ürünlere zarar verebilir)
  2. Şeker eklenir ve rengi kahverengi olana kadar karıştırılarak pişirilir
  3. Renk dönünce süt yavaş yavaş ilave edilir.  (Bu kısımda sıçrayan sütlere karşı dikkatli olun)
  4. Kendisini çekip, karamel kıvamı alıncaya kadar pişirilir. 

Birleştirme Aşaması

Ilınmış olan kekimizin her yerini çatalal deliyoruz.
Sütle hazırladığımız şerbeti kekimizin üzerine gezdiriyoruz.
Üzerini çırptığımız kremşantiyle kaplıyoruz.
En üstüne hazırladığımız karamel sosu gezdirip, kaşığın tersiyle tüm şantinin üzerine yayıyoruz.

Buzdolabında 1 gece dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebiliriz :)))





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder