16 Mart 2015 Pazartesi

ZEYTİNLİ EKMEK



Herkese Merhaba, 

Mutfağımdan çıkan şirin mi şirin bir ekmek var bugün listede. Lezzetinden önce görüntüsüyle ortalığı birbirine katan bu tarif, zeytine olan tutkumun bir ürünü aslında:)

Bu tarifi klasik bir ekmekten ayıran en önemli özelliğiyse, kasımpatı gibi tombik ve sevimli görüntüsü :) Fırından çıkarır çıkarmaz bitirdiğimiz için malesef kalıptan çıkmış halini fotoğraflayamadım, ama artık bir daha ki sefere diyelim ve tarife geçelim hemen:)

Mutlu haftalar...

Malzemeler

  • 1 Su bardağı süt
  • 1 Çorba kaşığı tereyğ
  • 1 Çorba kaşığı şeker (veya pekmez)
  • 1/4 paket yaş maya
  • 3 Su bardağı un
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • Zeytin ezmesi

Hazırlanışı

  • Süt bir cezveye alınır, ocakta ısıtılır. (içine parmağınızı sokup elinizi yakmadığından emin olduğunuzda altını kapatın) içine mayayı ve şekeri ve tereyağı atıp mayanın çözülmesi için 5 dakika kadar bekletin.
  • Un ve tuzu çukur bir kaba alıp çözülen mayalı karışımı unun üzerine dökün ve hamuru güzelce yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak, mayalanması için 1 saat kadar ılık bir yerde dinlendirin.

  • Mayalana hamuru bir kez daha yoğurup, unlayarak açın.
  • Açtığınız hamurun üzerine zeytin ezmesini sürüp, rulo haline getirin ve 5 cm uzunluğunda dilimere bölüp yağlanmış fırın kabına yerleştirin.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin
Ve işte sonuç 


Afiyet Olsun :)

2 yorum:

  1. ÇOK GÜZEL ...

    hemen yapmak lazım..diyete zarar verirmi ki.. :)

    şahus..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vermez diyemem, ama 9-10 kişi için bu ölçülerle yaparsan diyet olmuş olur :)))

      Sil