22 Nisan 2015 Çarşamba

AŞAMA AŞAMA "PEYNİRLİ GÜL POĞAÇA" NASIL YAPILIR?


Herkese Merhaba:)

Şu sıralar mutfakla aram pek iyi değil sanırım, ne yapsam olmuyor, ya tuzu fazla kaçıyor, ya yanıyor, ya kuruyor :/ derken nihayet formumu tekrar kazandım:) hamur işlerini seviyorum ve bu yüzden yine yeniden bir poğaça tarifi var sırada...

Malzmemeler;


Hamur için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1çay bardağı su
  • 4/1 paket yaş maya
  • 1 küp şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç Harç için;
  • 5 dal maydanoz
  • yeteri kadar peynir
  • bir tutam karabiber
Üzeri için;
  • 1 Yumurtanın sarısı
  • susam

Yapılışı

  • Süt ocağa alınıp ılınınca altı söndürülür. (Serçe parmağımızı içine sokup 7'ye kadar saydığımızda elimizin yanmaması gerekiyor)
  • Maya ve şeker sütün içerisine eklenip, 10 dakika mayanın aktive olması için bir kenarda bekletilir.
  • daha sonra hamur malzemeleri çukur bir kaba alınarak yoğurulur ve üzeri nemli bir bezle örtülerek 1 saat kadar mayalanması için bırakılır.
  • Bu sorada peynir ezilip maydanoz ve karabiberle karıştırılarak harç elde edilir. 
  • Mayalanan hamur tezgaha alınıp söndürülür (gazı alnır) ve uzun bir rulo şekline geirilip yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır. (yaklaşık 10 adet beze çıkıyor)
  • Daha donra bezeler aşağıda görüldüğü gibi açılır, ve gül şekli verilir.




  • bütün bezelere ynı işlem uygulandıktan sonra, üzerlerine yumurta sarısı sürülür, susam gezdirilir ve 15 dakika boyunca mayalanması için bekletirli.






  • daha sonra 20-25 dakika boyunca 180 derece fırında pişirilir.


  • Afiyet Olsun:)

    2 yorum: