7 Nisan 2015 Salı

DAHA PRATİĞİ YOK! PEYNİRLİ PAÇAVRA BÖREĞİ


Herkese Merhabalar:)

Blog yüzünden kilolarıma kilolar eklenecek diye korkmaya başladım çünkü sanırım yapmayı en sevdiğim tür hamur işleri ve fırın tarifleri... Böyle devam ederse bu işin sonunda 100 kilo olucam heralde:)))

Ama durmak yok, tarifleri yapıp yapıp fotoğraflamaya devam :)

Bu günkü tarifimiz yemesi kadar hızlı hazırlanışı olan bir tarif, paçavra böreği.. Hiç kalorai yaktırmadan 5 dakikada fırına verebileceğiniz, enfes ve kolay ötesi bu tarifin yapılışıysa yazının devamında.....

Malzemeler

  • 3 Adet taze yufka
  • 1/2  su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 Su bardağı böreklik peynir
  • 1 tutam karabiber

Yapılışı

  • Yufkalar ince uzun parçalara ayrılarak bir kaba alınır. (ben elimle parçaladım)
  • Peynir ezilir, yumurta, süt, zeytin yağı ve karabiber üzerine eklenip iyice çırpılır.







  • Karışım yufkaların üzerine dökülü, yufkaların heryerine bulandığına emin olana kadar iyice karıştırılıp yağlanmış fırın tepsisine döşenir.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana pişirilir...






  • Afiyet Olaaa :)))

    1 yorum:

    1. ellerine sağlık ..KKTC de 5 adet yufka ...

      YanıtlaSil