2 Nisan 2015 Perşembe

KREM KARAMEL


Herkese merhabalar :)

Baharın gelip çatmasıyla birlikte bir bahar yorgunluğu mu desem, tembellik mi desem bilemediğim bir hallerdeyim bu aralar :) Ama yine de mutfağımı ihmal etmemeye çalışıyorum ve hafif tatlılar listesine ekleyeceğiniz pratik ve leziz bir tarifi paylaşıyorum bu gün sizlerle..

Krem karamel hazırlaması kolay, yemesi hazırlamasından daha kolay bir tatlı çünkü, tabiri caizse "lüp" diye kayıp gidiyor insanın boğazından :)))


Malzemeler


  • 6 yumurta
  • 1 litre süt
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
Karamel için
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 çay bardağı su

Yapılışı

  • Yumurtalarımızı ve şekerimizi kabımıza alıp, iyice karışana kadar yaklaşık 2 dakika çırpıyoruz.








  • Üzerine sütün tamamını ve vanilyayı ilave edip, 1 dakika daha çırpıyoruz. 
  • Üzeri köpük köpük bir karışım elde ettikten sonra, köpüğü bir kaşık yardımıyla sadece sıvı karışım görünene kadar üzerinden alıyoruz. (köpüğü ayırıp pancake yapımında kullanabilirsiniz)
  • karışım bir kenarda beklerken karamel malzemelerini çelik bir tavaya alıp altını açıyoruz.


    • rengi altına dönene kadar pişiriyoruz. (kontrollü pişirin ki şekeriniz yanmasın) 
    • Karameli bir borcamın dibine yayıyoruz, (arzuya göre 1 porsiyonluk kaplara da paylaştırılabilir.)
    • karamelin üzerine karışımımızı döküp, borcamı başka bir fırın tepsisinin içine oturtuyoruz ve 2. tepsimizin dibine bir miktar su koyuyoruz (fırın sütlaç yapar gibi)
    • önceden 170 derece ısıttığımızı fırında yaklaşık 20 dakika pişirdiğimiz krem karamelimiz bu esnada jöle kıvamını almış olmalı. ( sıvı olmayan ama kaskatı da olmayan bir halde olmalı)


    • ılınan tepsimizi buzdolabunda 4 saat dinlendirdikten sonra, borcamın kenarlarından bıçak yardımıyla ayırıp, başka bir tepsiye ters çevirerek alıyoruz ve artık krem karamelimiz servise hazır
    Afiyet olsun :))

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder