26 Nisan 2015 Pazar

RESTORAN USULÜ MERCİMEK ÇORBASI



Selam :)

Bahar havasını iyice hissettik sanki bugün. Aslında havalar ısındıkça ben çorbayı menüden kaldıranlardanım. Ancak Ramazan gelmeden önce bir kaç tane çorba tarifi stoklasam iyi olur diye düşündüm ve mis gibi bir restoran usulü mercimek çorbası pişirdim:)

Malzemeler

  • 1 Çay bardağı kırmızı mercimek (Ajda çay bardağı)
  • 1 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 7 su bardağı su (Yarısı et suyu olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı



Yapılışı

  • Öncelikle patates ve soğan soyulup, küp küp doğranır.
  • tereyağ ve zeytinyağı düdüklü tencereye koyulur, tereyağ eriyince soğan ve patatesler eklenip bir süre kavrulur.
  • Üzerine ayıklayıp yıkadığımız mercimekler eklenerek biraz daha kavrulur.
  • Suyu ve baharatları eklendikten sonra kaynaması beklenir ve düdüklü tencerenin ağzı kapatılıp, 20 dakika kadar pişirilir.
  • Düdüklü tencerenin havası boşaltıldıktan sonra açılıp, çorba pürüzsüz bir kıvam alana kadar rondodan geçirilir. 
  • Arzuya göre üzerine limon veya tereyağında yakılmış pulbiber gezdirilir.


Afiyet Olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder