15 Mayıs 2015 Cuma

HAŞHAŞLI JELİBONLU KURABİYE


Herkese Merhabalar :)

Bir süredir yaklaşan yazın telaşıyla, kışın depoladığımız birkaç kiloyu vermeye çalışmamızdan mütevellit evde pek birşey pişmiyor vesselam.. Dolayısıyla da sevgili blogum boş kaldı, Neredeyse 1 ay olacakmış:)

Ve ben sadece 400 gram verebilmişiiiiim :D:D ağlasam mı, gülsem mi, ne yapsam???

Derken derken daha önceden fotoğraflamış olduğum bir tarifi paylaşayım da blogumda biraz hareket olsun dedim...
O zaman hemen geçelim tarife...

MALZEMELER


  • 1 adet yumurta
  • 1/2 paket tereyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
Kurabiyeleri bulamak için haşhaş tohumu ve üzerlerini süslemek için 1 paket jelibon.




YAPILIŞI


  • Un ve nişasta haricindeki bütün malzemeler yoğurma kabına alınır.
  • önce nişasta sonra un yavaş yavaş eklenir, hamur toplanana kadar yoğurulur.
  • Hamur buzdolabına kaldırılarak 15 dakika dinlendirilir.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanarak şekil verilir.
  • Kurabiyeler haşhaş tohumuna bulanır, ve ortasına parmakla bastırarak jelibon koymak için yer yapılır.
  • en son jelibonlar yerleştirilip, kurabiyeler 15-20 dakika kadar  170 derece fırında pişirilir, soğuyunca ikram edilir..

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder