Herkese merhabalar:)
Ramazana son 1 gün kala benim sevgili mutfağımda da coşmaya yönelik hareketler başladı yine.. Doğru düzgün mutfağa girmeyeli baya bi oldu. gerçekten özlemişim:)
Efem bugün Ramazan-ı Şerif'in teşrifi münasebetiyle, iftar sofralarını şenlendirecek bir çorba paylaşayım dedim. Tarif için....
Malzemeler
- 1/2 su bardağı kuru maş fasulyesi
- 1 su bardağı yoğurt
- 7 bardak kadar su
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 5-6 dal dere otu
- Tuz
Yapılışı
- Öncelikle maş fasulyesi düdüklü tencerede 20 dakika haşlanır. Süzülür.
- Yoğurt, yumurta ve un bir kapta çırpma teli yardımıyla iyice karıştırılır.
- 7 bardak su ve süzülen fasulyeler tencereye alınır. Kaynamaya başlayınca bir kepçe yardımıyla yoğurdun içine kaynar sudan alınarak karışım ılıştırırlır. (Yoksa yoğurt kesilir.)
- Ilıştırılan yoğurtlu karışım tenceredeki suya ilave edilir.
- Damak zevkine göre tuz eklenir.
- Kaynayana kadar ara ara karıştırarak yoğurdun kesilememesi sağlanır.
- Taşım kaynatılıp, altı kapatılır ve doğranan dereotu tencereye eklenip karıştırılır. Ilınınca servis edilir.
*sunum için üzerine ayrıca dee otu koyulabilir.
*Çorbanın koyuluğunu suyu veya unu arttırarak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz:)
Afiyet Olsunnnn :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder