17 Haziran 2015 Çarşamba

YOĞURTLU MAŞ FASULYE ÇORBASI


Herkese merhabalar:)

Ramazana son 1 gün kala benim sevgili mutfağımda da coşmaya yönelik hareketler başladı yine.. Doğru düzgün mutfağa girmeyeli baya bi oldu. gerçekten özlemişim:) 

Efem bugün Ramazan-ı Şerif'in teşrifi münasebetiyle, iftar sofralarını şenlendirecek bir çorba paylaşayım dedim. Tarif için....

Malzemeler


  • 1/2 su bardağı kuru maş fasulyesi
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 7 bardak kadar su
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 5-6 dal dere otu
  • Tuz

Yapılışı

  • Öncelikle maş fasulyesi düdüklü tencerede 20 dakika haşlanır. Süzülür.
  • Yoğurt, yumurta ve un bir kapta çırpma teli yardımıyla  iyice karıştırılır.
  • 7 bardak su ve süzülen fasulyeler tencereye alınır. Kaynamaya başlayınca bir kepçe yardımıyla yoğurdun içine kaynar sudan alınarak karışım ılıştırırlır. (Yoksa yoğurt kesilir.)
  • Ilıştırılan yoğurtlu karışım tenceredeki suya ilave edilir. 
  • Damak zevkine göre tuz eklenir.
  • Kaynayana kadar ara ara karıştırarak yoğurdun kesilememesi sağlanır. 
  • Taşım kaynatılıp, altı kapatılır ve doğranan dereotu tencereye eklenip karıştırılır. Ilınınca servis edilir. 
*sunum için üzerine ayrıca dee otu koyulabilir.
*Çorbanın koyuluğunu suyu veya unu arttırarak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz:)



Afiyet Olsunnnn :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder