20 Ocak 2016 Çarşamba

EV YAPIMI LAHMACUN


Herkese merhaba,

Bu gün sizlerle lezzetli, ekonomik ve çıtır ev yapımı lahmacun tarifi hazırladım. Yapılması gerçekten hiçte zor değil, korkulacak hiç bir şey yok, Akşam için yemeğiniz yoksa hemen hamurunuzu hazırlayın derim.

Malzemeler 

Hamur (10 beze için)

  • 2 su barağı ılık süt
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 pk instant maya (veya 1 tatlı kaşığı kuru maya)
  • Aldığı kadar un

İç Harç

  • 150 gr kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet ortaboy domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 10 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı pulbiber-karabiber-tozbiber-kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay b. sıvıyağ

Yapılışı

  • Hamur malzemeleri bir kaba alınır, iyice yoğurulur, mayalanması için 1 saat ılık bir yerde üzeri örtülü şekilde bekletilir. 
  • Soğan, biberler, maydanoz, domates mutfak robotundan çekilir. 
  • kıyma, salça yağ, baharatlar, tuz ve salça bir kaba alınır iyice karıştırılır.
  • Mayalanan hamur 10 bezeye bölünür.
  • Fırın 220 dereceye ayarlanır. (Alt-Üst ızgara)
  • Tepsi fırına koyulur. (lahmacunları, hamurun kabarmaması ve çıtır olması için sıcak tepsiye koyacağız)
  • Bezeler istenilen büyüklükte açılır, üzerine harç sürülür, (Bu işlem bir kesme tahtası veya fırın küreği üzerinde yapılırsa sıcak tepsiye aktarması daha kolay olur)
  • Lahmacunlar 8-10 dakika içinde fırından alınır.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder