21 Ocak 2016 Perşembe

KIZARMIŞ POŞE YUMURTA


Herkese Merhaba,

Kahvaltıların olmazsa olmazı yumurtayı hergün haşlayarak yada tavaya kırarak yemeye artık son:)
Muhteşem bir lezzet olduğunu söyleyebilirm. Dışı çıtır, içi akışkan, baharatlı azcık zahmetli ama çok lezzetli...

Malzemeler 



  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • çay kaşığının ucuyla pulbiber, tatlı toz biber, karabiber, kekik
  • damak zevkinize göre tuz

Haşlamak için;

  • 3-4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sirke



Yapılışı


  • Küçük bir tencereye su ve sirke koyulur koyulur, su kaynayınca altı kısılır.
  • yumurtalar 2 ayrı kaseye kırılır. yumurtaların 1 tanesi çırpılır ve sonra kullanmak üzere kenara alınır.
  • Bütün olan yumurta tencereye alınır, 3 dakika pişirilip (poşe edilip) kevgir yardımıyla hemen sudan çıkarılır.
  • Un ve çırpılmış olan yumurta tuzlanır.
  • galeta ununa baharatlar eklenir ve karıştırılır.
  • poşe edilmiş olan yumurtamız önce una, sonra çırpılmış yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulanıp, kızdırılmış sıvıyağ veya tereyağ içinde önlü arkalı kızartılır.




AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder