Herkese Merhaba,
Kahvaltıların olmazsa olmazı yumurtayı hergün haşlayarak yada tavaya kırarak yemeye artık son:)
Muhteşem bir lezzet olduğunu söyleyebilirm. Dışı çıtır, içi akışkan, baharatlı azcık zahmetli ama çok lezzetli...
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- çay kaşığının ucuyla pulbiber, tatlı toz biber, karabiber, kekik
- damak zevkinize göre tuz
Haşlamak için;
- 3-4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı sirke
Yapılışı
- Küçük bir tencereye su ve sirke koyulur koyulur, su kaynayınca altı kısılır.
- yumurtalar 2 ayrı kaseye kırılır. yumurtaların 1 tanesi çırpılır ve sonra kullanmak üzere kenara alınır.
- Bütün olan yumurta tencereye alınır, 3 dakika pişirilip (poşe edilip) kevgir yardımıyla hemen sudan çıkarılır.
- Un ve çırpılmış olan yumurta tuzlanır.
- galeta ununa baharatlar eklenir ve karıştırılır.
- poşe edilmiş olan yumurtamız önce una, sonra çırpılmış yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulanıp, kızdırılmış sıvıyağ veya tereyağ içinde önlü arkalı kızartılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder