19 Ocak 2016 Salı

PATATES KÖFTESİ



Herkese merhaba,

Bu gün, kabul günü menüsü lezzetlerinden müthiş bir aperatif tarifim var sizlere:) Patates, taze soğan ve limon uyumu zaten patates salatasından alışık ve de aşık olduğumuz bir uyumdur, bu köfte de birkaç malzeme ilaveye hem pratik, hem leziz. Mercimek köftesinin yerini almaya da aday.



(fotoğraf için üzgünüm, en kısa zamanda kendime bir mini stüdyo yapıcam, hava kapalı olunca kasvetli fotoğraflar çekiyorum, sonra da paylaşmak istemiyorum, kısır döngü...)

Mazemeler

  • 3 Adet orta boy patates
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3-4 dal taze soğan
  • 7-8 dal maydanoz ve dereotu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı veya ay çiçek yağı
  • 2 adet sulu limon (yoksa nar ekşisi)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon-pul biber-tatlı toz biber-karabiber

Yapılışı

  • Patatesleri kabukları soyulur, küpler halinde doğranıp, haşlanır. (15-20 dk.'da yumuşayacaktır)
  • bulgur bir kaseye koyulur, üzerine haşlanmış olan patatesler süzülüp eklenir ve sıcağıyla ezilir. (bulgur patatesin sıcağı ve nemiyle yumuşayacak.) bir kenara alınır.
  • Taze soğan, maydanoz ve dereotu kıyılır, baharatlar hazırlanır, limon sıkılır. sarımsak rendelenir.
  • Karışım ılındıysa önce salçalar eklenir ve elle yoğurulur. baharatlar ve zeytinyağı eklenir. yoğurmaya devam edilir.
  • En son taze soğan, maydanoz, dereotu ve sarımsak ile tuz ilave edilir. Limonu kontrollü ekleyin, ben ekşi sevdiğim için bolca koyuyorum)
  • tadı damak zevkinize uygun hale gelince elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, sıkarak köfte şekli verin ve marul, domates ve salatalık turşusu ile servis edin.
Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder