13 Ocak 2016 Çarşamba

YUMURTA KAPAMA


Merhabalar,

Yumurta kahvaltılarımızın vazgeçmez  öğesi, bitanesi, olmazsa olmazı. Hergün kahvaltıda aynı yumurtayı mı yiycez peki, tabiki hayır:) işte o tarifleriden bi tanesi, hem çok kolayi hem de süper lezzetli, hala denememiş olan varsa şiddetle tavsiye edilir.



Malzemeler

- 1 adet yumurta
- haşlamak için su
-1 çorba kaşığı tereyağ
-çay kaşığının ucuyla tuz, pul biber, kekik

Hazırlanışı

- yumurta suyun içine alınır, ocağa koyulur. kaynamaya başladıktan tam 4 dakika sonra sudan alınır.
-kabuğu soyulup, ortadan 2ye bölünür.
-küçük bir tavada tereyağ eritilr, içerisine yumurtalar sarıları aşağı bakacak şekilde yerleştirilip, baharatlar eklenir


-tereyağ kaşık yardımıyla yumurtaların üzerine gezdirilerek 1 dakika kadar kızrtlır ve ocaktan alınır. 



Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder