Merhabalar,
Yumurta kahvaltılarımızın vazgeçmez öğesi, bitanesi, olmazsa olmazı. Hergün kahvaltıda aynı yumurtayı mı yiycez peki, tabiki hayır:) işte o tarifleriden bi tanesi, hem çok kolayi hem de süper lezzetli, hala denememiş olan varsa şiddetle tavsiye edilir.
Malzemeler
- 1 adet yumurta
- haşlamak için su
-1 çorba kaşığı tereyağ
-çay kaşığının ucuyla tuz, pul biber, kekik
Hazırlanışı
- yumurta suyun içine alınır, ocağa koyulur. kaynamaya başladıktan tam 4 dakika sonra sudan alınır.
-kabuğu soyulup, ortadan 2ye bölünür.
-küçük bir tavada tereyağ eritilr, içerisine yumurtalar sarıları aşağı bakacak şekilde yerleştirilip, baharatlar eklenir
-tereyağ kaşık yardımıyla yumurtaların üzerine gezdirilerek 1 dakika kadar kızrtlır ve ocaktan alınır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder