Herkese merhaba,
Bu gün ekşi sevenlere, hamileyken ekşi aş erenlere, hastalara şifa niyetine mis gibi bir çorbamız var:) Bizim evde tavuk tüketimi gerçekten organik olan tavuk bulana kadar rafa kaldırılmış durumda olduğundan, bu tarifi hindiyle yaptım. Dilerseniz tavuk da kullanabilirsiniz...
Malzemeler
- 1 adet hindi ızgara tava (kemiği alınmış kalça)
- 1 litre + 1 bardak su
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 limon
- 2 diş sarımsak
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 2 çay kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
- Hindi eti düdüklü tencereye alınır. üzerine 1 lt su eklenir, kaynamaya başlayınca kapağı kapatılıp altı kısılır ve 35-40 dakika pişirilir. (isterseniz suyun içine defne yaprağı atabilirsiniz.)
- Et piştikten sonra suyu çorba tenceresine süzülür, kenarda bekleyen 1 bardak su da tencereye ilave edilir. Altı açılır
- Et ayrı bir yerde didiklenir ve tencereye eklenir.
- Diğer tarafta terbiyesi için, limon suyu, rendelenmiş sarımsaklar, yumurta, un ve yoğurt çırpılır.
- Kaynamaya başlayan çorbadan terbiyenin üzerine 2 kepçe eklenerek, terbiye ılıtılır.
- Ilınan terbiye çorbaya eklenir. (Bu esnada çorba sürekli karıştırılmalı yoksa yoğurt ve yumurta bulunan terbiyemiz kesilir.)
- Bir 3-4 dakika tekrar kaynayana kadar karıştırılır ve altı kıslır.
- diğer tarafta bir sos tenceresine tereyağ ve sıvıyağ alınır, eritilir. Üzerine pulbiber ve kuru nane eklenip, hemen altı kapatılır. çorbanın üzerine gezdirilerek dökülür.
- Çorbanın altı kapatılır.
Sıcak servis edilir, Afiyet olsun
hımmmmHARİKA GELİNCE YAPARIZ ARTIK.. :)
YanıtlaSil