8 Mart 2016 Salı

TERBİYELİ HİNDİ ÇORBASI


Herkese merhaba,

Bu gün ekşi sevenlere, hamileyken ekşi aş erenlere, hastalara şifa niyetine mis gibi bir çorbamız var:) Bizim evde tavuk tüketimi gerçekten organik olan tavuk bulana kadar rafa kaldırılmış durumda olduğundan, bu tarifi hindiyle yaptım. Dilerseniz tavuk da kullanabilirsiniz...

Malzemeler

  • 1 adet hindi ızgara tava (kemiği alınmış kalça)
  • 1 litre + 1 bardak su
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 limon
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

  • Hindi eti düdüklü tencereye alınır. üzerine 1 lt su eklenir, kaynamaya başlayınca kapağı kapatılıp altı kısılır ve 35-40 dakika pişirilir. (isterseniz suyun içine defne yaprağı atabilirsiniz.)
  • Et piştikten sonra suyu çorba tenceresine süzülür, kenarda bekleyen 1 bardak su da tencereye ilave edilir. Altı açılır
  • Et ayrı bir yerde didiklenir ve tencereye eklenir. 
  • Diğer tarafta terbiyesi için, limon suyu, rendelenmiş sarımsaklar, yumurta, un ve yoğurt çırpılır.
  • Kaynamaya başlayan çorbadan terbiyenin üzerine 2 kepçe eklenerek, terbiye ılıtılır.
  • Ilınan terbiye çorbaya eklenir. (Bu esnada çorba sürekli karıştırılmalı yoksa yoğurt ve yumurta bulunan terbiyemiz kesilir.)
  • Bir 3-4 dakika tekrar kaynayana kadar karıştırılır ve altı kıslır.
  • diğer tarafta bir sos tenceresine tereyağ ve sıvıyağ alınır, eritilir. Üzerine pulbiber ve kuru nane eklenip, hemen altı kapatılır. çorbanın üzerine gezdirilerek dökülür. 
  • Çorbanın altı kapatılır. 
Sıcak servis edilir, Afiyet olsun

1 yorum: