Herkese Merhabalar :)
Bir süredir yaklaşan yazın telaşıyla, kışın depoladığımız birkaç kiloyu vermeye çalışmamızdan mütevellit evde pek birşey pişmiyor vesselam.. Dolayısıyla da sevgili blogum boş kaldı, Neredeyse 1 ay olacakmış:)
Ve ben sadece 400 gram verebilmişiiiiim :D:D ağlasam mı, gülsem mi, ne yapsam???
Derken derken daha önceden fotoğraflamış olduğum bir tarifi paylaşayım da blogumda biraz hareket olsun dedim...
O zaman hemen geçelim tarife...
MALZEMELER
- 1 adet yumurta
- 1/2 paket tereyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Kurabiyeleri bulamak için haşhaş tohumu ve üzerlerini süslemek için 1 paket jelibon.
YAPILIŞI
- Un ve nişasta haricindeki bütün malzemeler yoğurma kabına alınır.
- önce nişasta sonra un yavaş yavaş eklenir, hamur toplanana kadar yoğurulur.
- Hamur buzdolabına kaldırılarak 15 dakika dinlendirilir.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanarak şekil verilir.
- Kurabiyeler haşhaş tohumuna bulanır, ve ortasına parmakla bastırarak jelibon koymak için yer yapılır.
- en son jelibonlar yerleştirilip, kurabiyeler 15-20 dakika kadar 170 derece fırında pişirilir, soğuyunca ikram edilir..
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder