Herkese Merhaba :)
Ramazan geldiğinde her gün paylaşım yapma niyetindeydim ama pek fırsatım olmadı malesef. Artık seneye menülerle güzel bir Ramazan olur bizim için inşallah:)
Mazlemeler;
- 1 kg bostan patlıcanı
- 1 adet orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet sivribiber
- 1 adet orta boy domates
- 500 gr kıyma
- tuz, karabiber, toz biber, pul biber, kimyon
- 1 tatlı kaşığı domates salçası (kıymalı harcı yaparken kullanılacak)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası ( fırına vermeden önce kullanılacak)
- zeytinyağı
- Patlıcanları kızartmak için ayçiçek yağı
Yapılışı;
- patlıcanlar alacalı soyulup, küpler halinde doğranır. içi su dolu bir kaba koyulup, üzerine bol miktarda tuz eklenerek 30 dakika kadar bekletilir.
- Diğer tarafta derin ve yapışmaz bir tencereye arzu edilen miktarda zeytinyağı koyulup, kıyma üzerine eklenir, 10-15 dakika kadar aralıklarla karıştıtrarak kapağı kapalı şekilde pişirilir.
- Doğranan soğan, sarımsak ve biber eklenir, ve bir 10 dakika daha pişirilir. Aralıklarla karıştırmaya devam.
- En son doğranmış olan domates, salça ve arzu edilen miktarda baharat ve tuz eklenir. üzerine yaklaşık çay bardağı kadar su eklenir ve kendini çekene kadar pişirilir.
- Altı kapatılıp bir kenara alınır.
- Patlıcanlar süzülüp, yıkanır. temiz bir mutfak bezi üzerine alınıp kurutulduktan sonra, rengi dönene kadar bol yağda kızartılır.
- Kızaran patlıcanlar tepsinin altına yayılır. Tuz serpilir. Üzerine kıymalı harç eşit şekilde yayılır.
- Tepsinin üzeri domates ve biberlerle süslenir.
- Kalan 1 kaşık salçamız, 1 su bardağı kadar su ile açılır ve tepsinin üzerine gezdirilir.
- 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. (Ben alt ızgara+fan özelliğini kullandım ki üzeri yanmasın) yaklaşık 30 dakika içinde yemeğimiz servise hazırdır:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder