Merhabalar :)
Bugün mutfağımda Arap mutfağından esinlenilmiş bir Kıbrıs yemeği pişti.. Arap mutfağında bulgur ve mercimekle yapılan mujaddara pilavı Kıbrıs mutfağında beyaz pirinçle birleşerek ayrı bir lezzet şölenine dönüşmüş..
Malzemeler
- 1 Su bardağı pirinç
- 1 Küçük soğan
- 1 Su bardağı haşlanmış mercimek
- 2 su bardağı su
- 1 Yemek kaşığı tereyağ
- karabiber, tuz
Yapılışı
- Pirinç ayıklanıp, cam bir kaseye kalınır, kaynar suyla ıslatılıp 30 dakika kadar bir köşede beklemeye bırakılır.
- Soğan küp küp doğranır
- Tereyağ tencereye alınır, eriyince önce soğanlar biraz sotelenir, daha sonra önceden haşladığımız mercimekler eklenip sotelemeye devam edilir.
- 30 dakika kadar sıcak suda bekleyen pirincimiz, süzgeç yardımıyla iyice yıkanır. (yıkama suyu duru bir renk alana kadar yıkamaya devam edilir.)
- Yıkanan pirinçler de tencereye eklenir ve soteleme işlemine 2 dakika kadar devam edilir.
- Su, tuz ve karabiber eklenip, kaynamaya başlayınca tencerenin kapağı kapatılır, ocağın en küçük gözüne alınır ve altı kısık bir şekilde suyunu çekene kadar pişirilir.
- Demlendirildikten sonra afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder