Herkese Merhaba,
Mutfağımdan çıkan şirin mi şirin bir ekmek var bugün listede. Lezzetinden önce görüntüsüyle ortalığı birbirine katan bu tarif, zeytine olan tutkumun bir ürünü aslında:)
Bu tarifi klasik bir ekmekten ayıran en önemli özelliğiyse, kasımpatı gibi tombik ve sevimli görüntüsü :) Fırından çıkarır çıkarmaz bitirdiğimiz için malesef kalıptan çıkmış halini fotoğraflayamadım, ama artık bir daha ki sefere diyelim ve tarife geçelim hemen:)
Mutlu haftalar...
Malzemeler
- 1 Su bardağı süt
- 1 Çorba kaşığı tereyğ
- 1 Çorba kaşığı şeker (veya pekmez)
- 1/4 paket yaş maya
- 3 Su bardağı un
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- Zeytin ezmesi
Hazırlanışı
- Süt bir cezveye alınır, ocakta ısıtılır. (içine parmağınızı sokup elinizi yakmadığından emin olduğunuzda altını kapatın) içine mayayı ve şekeri ve tereyağı atıp mayanın çözülmesi için 5 dakika kadar bekletin.
- Un ve tuzu çukur bir kaba alıp çözülen mayalı karışımı unun üzerine dökün ve hamuru güzelce yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bezle kapatarak, mayalanması için 1 saat kadar ılık bir yerde dinlendirin.
- Mayalana hamuru bir kez daha yoğurup, unlayarak açın.
- Açtığınız hamurun üzerine zeytin ezmesini sürüp, rulo haline getirin ve 5 cm uzunluğunda dilimere bölüp yağlanmış fırın kabına yerleştirin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin
Ve işte sonuç
ÇOK GÜZEL ...
YanıtlaSilhemen yapmak lazım..diyete zarar verirmi ki.. :)
şahus..
Vermez diyemem, ama 9-10 kişi için bu ölçülerle yaparsan diyet olmuş olur :)))
Sil