Herkese Merhaba,
Bu tatlının en güzel hali bu olsa gerek, 1001 çeşidini denedim, ısrarla vazgeçmedim çünkü bu tatlı eşimin en sevdiği tatlıdır:)
Ve o kadar denemelerden, dibe çöken yada pişmeyen pirinçlerden, cıvık kıvamlardan, fırından alırken ağır gelen yumurta kokusundan sonra işte bu benim yumurtasız, mis gibi fırın sütlacım çıktı ortaya:)
Bir zamanlar hiç sevmediğim bir tatlıydı ama şimdi en favorimdir kendileri:)))
Malzemeler- 2 lt günlük süt
- 5 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 su bardağı toz şeker ( çok tatlı seviyorsanız, miktarı arttırabilirsiniz)
- 2 paket vanilin
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1 tutam tuz
Yapılışı
- Öncelikle güzelce yıkadığımız pirinçleri bir tencereye alıyoruz, üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuzu ekleyip 5 dakika kadar haşlıyoruz.
- Sütün bir kısmını bir kaseye koyduğumuz nişastanın üzerine döküp, topaklanmaması için çırpma teliyle açıyoruz.
- Kalan sütü ve şekeri tencereye ekliyoruz.
- Nişastalı süt ve vanilinlerimizi de ekleyip kaynayana kadar ara ara karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra 15 dakika daha altı kısık şekilde ocakta tutuyoruz. (Pirinçlerin dibe çökmemesi için ara ara karıştırmaya devam)
- Süre sonunda ocağın altını kapatıp, sütlacı kaselere bölüştürüyoruz.
- fırın tepsisine dizip, tepsinin dibine kaselerin yarısına gelecek kadar su döküyoruz ve 170 derece fırında kontrol ederek pişiriyoruz.
PÜF NOKTALARI
*Sütlaçların kimisi önce kabarıp kızarıyor, kimisi daha sonra bu yüzden sürekli kontrol etmek gerek, ben kızaranı çıkarıyorum.
*Kaseleri çok doldurmayın, fırına girdiğinde kabardığından taşma yapıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder