29 Haziran 2015 Pazartesi

PATLICAN OTURTMASI


Herkese Merhaba :)

Ramazan geldiğinde her gün paylaşım yapma niyetindeydim ama pek fırsatım olmadı malesef. Artık seneye menülerle güzel bir Ramazan olur bizim için inşallah:)



Mazlemeler;


  • 1 kg bostan patlıcanı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet sivribiber
  • 1 adet orta boy domates
  • 500 gr kıyma
  • tuz, karabiber, toz biber, pul biber, kimyon
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası (kıymalı harcı yaparken kullanılacak)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası ( fırına vermeden önce kullanılacak)
  • zeytinyağı
  • Patlıcanları kızartmak için ayçiçek yağı


Yapılışı;


  • patlıcanlar alacalı soyulup, küpler halinde doğranır. içi su dolu bir kaba koyulup, üzerine bol miktarda tuz eklenerek 30 dakika kadar bekletilir.
  • Diğer tarafta derin ve yapışmaz bir tencereye arzu edilen miktarda zeytinyağı koyulup, kıyma üzerine eklenir, 10-15 dakika kadar aralıklarla karıştıtrarak kapağı kapalı şekilde pişirilir. 
  • Doğranan soğan, sarımsak ve biber eklenir, ve bir 10 dakika daha pişirilir. Aralıklarla karıştırmaya devam.
  • En son doğranmış olan domates, salça ve arzu edilen miktarda baharat ve tuz eklenir. üzerine yaklaşık çay bardağı kadar su eklenir ve kendini çekene kadar pişirilir.
  • Altı kapatılıp bir kenara alınır.
  • Patlıcanlar süzülüp, yıkanır. temiz bir mutfak bezi üzerine alınıp kurutulduktan sonra, rengi dönene kadar bol yağda kızartılır.
  • Kızaran patlıcanlar tepsinin altına yayılır. Tuz serpilir. Üzerine kıymalı harç eşit şekilde yayılır. 
  • Tepsinin üzeri domates ve biberlerle süslenir. 
  • Kalan 1 kaşık salçamız, 1 su bardağı kadar su ile açılır ve tepsinin üzerine gezdirilir. 
  • 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. (Ben alt ızgara+fan özelliğini kullandım ki üzeri yanmasın) yaklaşık 30 dakika içinde yemeğimiz servise hazırdır:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder