16 Haziran 2015 Salı

ÇİLEKLİ "HAFİF" PASTA


Herkese Merrrrrrrrhabalarrr:))

Ramazan ayına 2 gün kala bir diyetin daha sonuna geldik, kaç kilo verdin derseniz bilmiyorum, sanırım hiç:)) 

Çilek mevsimi bitmeden çilekli güzel bir pasta tarifi daha payaşmak istedim, pandispanyası ymuşaçık ve az şekerli, iç kreması da aynı şekilde olduğu için sadece kalorisi kremşantisinde olan bir tarif.. Kalori hesabı yapmaya başladığımız şu tatil ayları için ideal bir tarif:)

Malzemeler

Pandispanya için;


  • 4 Adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 tutam tuz

Ara krema için

Magnolia pasta'nın ara kremasını kullandım. Tarife ulaşmak için burayı TIKLAYABİLİRSİNİZ

Üzeri için;

  • 2 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt
  • 10-15 adet çilek
  • 3 adet dut
  • 1 kahve fincanı rende çikolata

Yapılışı

  • Yumurtanın sarıları beyazlarından ayrılır. Beyazların içine 1 tutam tuz ve şekerin yarısı eklenerek mikserle katı bir kremşanti kıvamı alana kadar çırpılır.
  • Diğer tarafta yumurta sarıları ve şekerin diğer yarısı ve vanilin çırpma teliyle çırpılır. 
  • Katılaşan beyazlara yumurta sarıları eklenir ve bir spatula yardımıyla katlayarak karışmaları sağlanır. 
  • Un ve kabartma tozu elenir ve birbirlerine homojen şekilde karışması sağlanır. 
  • Yumurtalı karışıma azar azar eklenerek topak oluşmaması sağlanır. (Katlama yöntemine devam edilir.)
  • Altına yağlı kağıt serdiğimiz kalıba dökülür ve 160 derece önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kadar pişirilir. (Pişme süresi fırına göre değişebilmekte)

  • Pandispanya fırına koyulduktan sonra ara krema pişirilir. (Tarif için  tık tık)



  • Ara krema soğumaya bırakılır, bu sırada 2 poşet kremşanti 1 su bardağı sütle çırpılır. 
  • Çilekler dilimlenir. 
  • Çikolata rendelenir.
  • Soğuyan ara kremanın işlemi tamamlanır. Arzu edilirse içine meyve eklenebilir.
  • Pandispanya fırından çıkarılıp soğuyunca  ortasından kesilir. 
  • Taban kalıba konur. 
  • Taban bir miktar süt veya meyve suyuyla ıslatılır. (Bilmeyenler için--->1 kahve fincanı sütün içerisine fırça batırılarak tabanın heryerine sürülür. )
  • Üzerine soğuyan ara krema dökülür ve pandispanyanın üst parçası da kalıbın üzerine kapatılarak üzeri hafifçe aynı şekilde sütle veya meyve suyuyla ıslatılır.
  • 2 saat kadar buzdolabında dinlendirilen pastamız, kremşanti, çilek, dut ve çikolata rendesi ile süslenir, buzdolabında 1 saat daha bekletilir ve afiyetle yenir.





1 yorum: