30 Mart 2015 Pazartesi

MERCİMEKLİ ÇİĞ BÖREK


Herkese Merhaba,

Bugün menüde son zamanlarda mutfakta sıkça kullanmaya çalıştığım mercimekle hazırlanan bir tarif var yine. Aslı kıymayla yapılan bu lezzet mercimekle hazırlandığında da farklı ve beklenenden çok daha güzel bir hal aldı. O zaman tarife geçelim :)

Malzemeler

  • Kızartmak için sıvıyağ
Hamuru için,

  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
Harç için
  • 1 su bardağı yeşil mercimek 
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • haşlamak için su

YAPILIŞI



  • Mercimekler yıkanır ve yumuşayıp dişe gelmeyecek kıvam alana kadar haşlanır.
  • Hamur malzemeleri bir kaba alınıp iyice yoğurulur. üzerine nemli bir bez örtülüp 20 dakika kadar dinlendirilir.
  • Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp yuvarlanır. (bu ölçüden 20 adet beze çıkıyor.)
  • bezeler unlanarak açılır.
  • Diğer tarafta yumuşayan mercimek süzülüp, baharat ve yağı eklenerek hazırlanır.
  • Açılan bezelerin içine harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyulur ve kapatılır. Kapanan bezelerin kızarırken açılmaması için hamurun birleşim kısmı çimdik çimdik birbirine yapıştırılır.
  • Yağ kızdırılıp, börekler kızarana kadar pişirilir ve bir kağıt havlu üzerine alınarak yağı süzdürülür.



Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder